Una plataforma online pide el catalán en FIFA 17

fifa-16-femeninaUna plataforma web ha pedido a EA Sports que FIFA 17 llegue en catalán, lo hace con una petición de firmas que deberá alcanzar unas 16.000 firmas oficiales, por el momento van casi 3.000.

FIFA 17 llega en distintos idiomas, pero no lo ha hecho en una lengua que convive con el castellano o bien el español de España, así como el inglés, alemán o francés.

La presència dels videojocs en català al mercat és gairebé nul·la, tant per a ordinador com per a videoconsola. Només un 9% dels videojocs estan en llengua catalana, contra el 93% disponibles en castellà i el 100%, en anglès.

En aquest context és necessària la pressió de tothom per reclamar als fabricants de videojocs que incorporin el català als seus productes. Denunciem la manca de videojocs en català per a totes les franges d’edat i en tots els dispositius.

Ho demanem per a tots els videojocs, però en el cas concret del FIFA, el videojoc de futbol més popular, i un dels més venuts any rere any, pensem que és imprescindible demanar que s’hi incorpori l’opció de configurar el joc en català, tant pel que fa a la interfície, com als comentaris i retransmissions que es fan dels partits. Fa 40 anys vàrem aconseguir la retransmissió per ràdio en català, n’hem trigat 32 per viure els partits en català a través de la televisió: ara ha arribat l’hora de viure en català els videojocs.

T’imagines poder jugar al FIFA ’17 sentint la retransmissió de Joan Maria Pou, de Joaquim Maria Puyal o de Bernat Soler? Ajuda’ns a aconseguir-ho! Tenim dret a divertir-nos amb videojocs en català!.


Acerca del autor

Daniel Gutiérrez

Periodista. Escribiendo desde el 2010 sobre tecnología y sobre todo tipo de gadgets.

    Deja una respuesta

    Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

    Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.